G Suite за образовање

Област: Курс je у припреми
Ажурирано: 29 септембра, 2020


САДРЖАЈ

Пакет услуга, који било којој школи може да обезбеди начин за заједнички рад онлине, већ постоји у оквиру Google понуде и зове се G Suite за образовање – раније познат под именом Google Apps for education. Језгро овог сервиса је, пре свега Gmail, а следе CalendarClassroomContactsDriveDocsFormsGroupsSheetsSitesSlidesTalk/Hangouts i Vault. Према стручњацима из компаније Google, већ се 70 милиона студената и предавача ослања на ову платформу – половина основних и средњих школа, те више од 800 факултета у Сједињеним америчким државама.

Google Classroom, који служи као контролна тачка за G Suite, уједно је и улазница на овај сервис за едукацију. Classroom није ривал традиционалном систему едукације, већ би, кроз поједностављивање и подстицање на сарадњу, могао да служи као мост између учионица, те као технолошка инфраструктура коју би администратори могли да користе у праћењу процеса учења.

Овај курс биће бесплатног карактера, а имаће за циљ помоћ наставницима образовног система Србије за што боље савладавање техника које овај систем нуди. Курс се састоји из видео упутстава.